Om sporten

Cheerleading er en holdsport, hvor udøverene arbejder rigtigt tæt sammen. Det er en holdsport, hvor alle har en vigtig plads på holdet og ingen kan undværes. Det fremmer også det fantastiske fællesskab som sporten også kan.


Et hold er inddelt i nogle mindre grupper. 

En gruppe består af 4-5 personer 


Flyer : Den udøver som bliver løftet og kaste med. ofte den fysisk mindste på holdet.


2 x Baser : to udøvere der står front mod hinanden som udgør en solid bund for flyeren, og dem så bruger flest kræfter på at løfte og kaste og gribe flyeren. 


Back spot : Udøver der står bag ved og hjælper med at kaste, støtte og gribe flyeren i stunts og kast. Dette er oftest den højeste i gruppen.


Front Spotter : kan være en ekstra person der står foran gruppen og hjælper med at gribe. 


Fordi udøverne er inddelt i små grupper, er det rigtigt vigtigt at udøveren møde til tiden til sine træninger, ikke har for meget fravær, da de øvrige i den lille gruppe ikke kan udføre deres stunts når der mangler en i gruppen. 

Det er vigtigt at udøveren møder glad og veloplagt, da deres humør let kan smidte af på den øvrige på holdet og det er ikke et godt udgangspunkt for en vellykket træning. 

Til Cheerleading er det ikke vigtigt hvilken sportslig baggrund du kommer med. Alle kan nemlig biddrage med et eller andet fra starten. 
Alt det tekniske og fysiske skal de nok lærer med tiden. 

Alle starter ud fra deres eget fysiske formåen. 


Det vigtigste er at de møder op til deres træning.


Nogen kommer fra gymnastikverdenen har allerede en god smidighed og fysik. 

Andre har gået spring og kan allerede en masse med tumbling ( div. spring ) 

Udøvere der har gået til dans, er vant til at tælle og følge takter, som er rigtigt vigtigt at kunne, da hele holdet skal kunne følge hinanden. 

Andre har slet ikke gået til sport. men de kan bidrage men en masse socialt. 


I forhold til det fysiske, så er der heller ingen krav om, at man skal se ud på en bestemt måde. 

Her kan alle nemlig bruges uanset højde og drøjde. 


Udøverne får igennem en træningssektion rørt hele kroppen og de får stille og roligt opbygget en god styrke og fysik, hvilket er med til at mindske overbelastning og vridskader.